Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes
  • SĀKUMS
  • PIRMAPSTRĀDE
  • RECEPTES
  • PRODUKCIJA
  • KONTAKTI

Foreles bujabēze

Foreles bujabēze

Foreles bujabēze

Sastāvdaļas buljonam

500 g foreles asakas, spuras, galva (bez žaunām)

2 gab sīpoli

1 gab fenhels

1 gab selerija kāti

1 gab ķiploks

200 ml sausais baltvīns

1 gab rozmarīna zars

1 ēdamkarote koriandra sēklas

5 gab smaržīgie pipari

5 gab tomāti

3 ēdamkarotes tomātu pasta

1,5l ūdens

Sāls un pipari pēc garšas

Sastāvdaļas zupai

200 g foreles fileja bez ādas

150 g tīģergarneles

150 g laša fileja

1 gab sīpols

1 gab puravs

Pagatavošana

1) Uzkarsē olīveļļu katlā, kurā pievieno nomizotus un sagrieztus sīpolus, ķiplokus, fenheli, kārtīgi apcep, pievieno asakas, spuras un galvu.

2) Visu kārtīgi apcep uz lielas uguns, tad pievieno baltvīnu un 0,5l ūdens, un nogriež un mazāku uguni, ļaujot buljonam lēnam vārīties, un ik pa laikam noņemot putu virskārtu.

3) Kad palicis aptuveni 1/3 no sākotnējā šķidruma, pievieno lielos gabalos sagrieztus tomātus, tomātu pastu, rozmarīnu, koriandra sēklas, smaržīgos piparus, un atlikušo ūdeni, vāra vel aptuveni stundu uz lēnas uguns.

4) Visu buljonu nokāš un pēc iespejas izberž caur sietu, lai rastos biezs, un bagātīgs buljons.

5) Buljonu liek vārīties, kurā pievieno sagrieztus sīpolus un puravus.

6 )Kad zupa sākusi vārīties, tai pievieno lielos kubikos sagrieztus laša gabalus ,foreles gabalus, un garneles.

7) Ļauj zupai uzvārīties, un servē, dekorējot ar sakapātu koriandru.

Foreles bujabēze
Foreles bujabēze

 
Lejupielādēt recepti
Dalīties

Citas receptes

09/11/2021

Foreles kokospiena zupa


Lasīt vairāk
09/09/2021

Kraukšķīgas kartupeļu pankūkas ar kūpinātas foreles krēmu


Lasīt vairāk
Foreles fileja kārtainajā mīklā

Foreles fileja kārtainajā mīklā

13/05/2021

Foreles fileja kārtainajā mīklā


Lasīt vairāk
© 2021 Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes.