Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes
  • SĀKUMS
  • PIRMAPSTRĀDE
  • RECEPTES
  • PRODUKCIJA
  • KONTAKTI

Foreles fileja ar puķkāpostu biezeni un muskatrieksta mērci

Sastāvdaļas mērcei

1 Šalotes sīpols

40 g sviesta

1 muskatrieksts vai muskatrieksta pulveris

½ citrona sula

200 ml saldā krējuma

Sāls/Pipari

Sastāvdaļas

300 g puķkāposta (var saldētu)

200 ml piena

Muskatrieksts

Sāls/Pipari

200 g foreles filejas

Citrons (no mērces)

1 TK cukura

Sāls/Pipari

Pagatavošana

1) Puķkāpostu sagriež mazākos gabalos, liek katlā, pārlej ar pienu un sautē uz lēnas uguns, līdz puķkāposts kļūst mīksts. Nolej daļu piena atsevišķi, blenderī sakuļ puķkāpostu, ja nepieciešams pievieno vēl pienu, pierīvē muskatriekstu, pieber sāli un piparus. Ja grib, lai biezenis būtu zīdains, to izkāš caur sietu.

2) Foreles filejai notīra zvīņas un iegriež ādā, lai cepot nesaraujas. Apber ar sāli un pipariem. Sakarsētā pannā izkausē sviestu un liek cepties foreli ar ādu uz leju. Apcep no aba pusēm un liek cepampannā ar ādu uz augšu, pa virsu liek plānas citrona ripiņas un apber nedaudz ar cukuru. Cep krāsnī 200˚ 3minūtes.

3) Pannā, kur tika cepta forele, izkausē sviestu, apcep sakapātus sīpolus, līdz tie kļūst mīksti, pievieno saldo krējumu, pierīvē muskatriekstu, iespiež citrona sulu, pieber sāli un piparus. Ļauj mērcei vārīties uz lēnas uguns, līdz tā sabiezē.

4) Gatavo biezeni liek gareni uz šķīvja, pa virsu liek foreles fileju un pārlej ar muskatrieksta mērci.



 
Lejupielādēt recepti
Dalīties

Citas receptes

09/11/2021

Foreles kokospiena zupa


Lasīt vairāk
09/09/2021

Kraukšķīgas kartupeļu pankūkas ar kūpinātas foreles krēmu


Lasīt vairāk
Foreles fileja kārtainajā mīklā

Foreles fileja kārtainajā mīklā

13/05/2021

Foreles fileja kārtainajā mīklā


Lasīt vairāk
© 2021 Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes.