500 g foreles fileja bez ādas
100 g sviests
2 ēdamkarotes pētersīļi
1 ēdamkarote dilles
100 g spināti
1 gab puravs
100 g krēmsiers
1 gab citrons
1 plāksne kārtainā mīkla
1 gab ola
Sāls un pipari pēc garšas
1) Uzkarsētā pannā sacep puravus ar spinātiem, noliek malā atdzist, tikmēr samaisa sviestu ar pētersīļiem un dillēm, pievieno sāli un piparus. Samaisa krēmsieru ar pusi citrona sulu.
2) Foreles fileju no augšas apziež ar sviesta maisījumu, pa virsu izklāj krēmsieru.
3) Izrullē kārtaino mīklu tik lielu vai varētu apklāt no visām pusēm foreles fileju.
4) Uz izrullētās mīklas vienā pusē liek puravus ar spinātiem, uz tiem liek foreles fileju, un pārloka, lai locījuma vieta būtu uz leju.
5) 180˚C uzkarsētā krāsnī liek cepties pīrāgu, kuru pirms cepšanas apziež ar sakultu olu. Cep aptuveni 15min, atkarībā no krāsns.