½ Bunte sparģeļi
2gb foreles fileja
2TK Sviests
½ Kiploka galva
½ Citrons
1EK sakapātu pētersīļu
Sāls/Pipari
1) Sagatavojam sparģeļus blanšēšanai -Ja darāt šo pirmo reizi, lokat sparģeli pie kāta, līdz tas saplīst, uzzināsiet līdz kurai vietai sparģelis būs jānomizo ar mizojamo nazi, un tik tālu nomizojam visus sparģeļus.
2) Platākā katlā ielejam ūdeni, pievienojam sāli, ļaujam ūdenim uzvārīties, pa to laiku sagatavojam trauku ar aukstu ledus ūdeni.
3) Verdošā ūdeni liek sparģeļus uz 2 minūtēm, tad ar putu karoti tos pārliek ledus ūdenī, un ļauj tiem strauji atdzist, lai saglabātos spilgti zaļa krāsa.
4) Izkausē pannā sviestu, kuram pievieno ķiplokus, pētersīļus un citrona sulu, ļauj pasautēties uz mazas uguns.
5) Sagatavo cepam papīru, kuram apakšā ieklāj sagatavotos sparģeļus, pa virsu liek foreles fileju. Apber ar sāli un pipariem, un pārlej ar sagatavoto sviestu, cepam papīru aizloka ciet, lai galu locījuma vietas būtu uz leju.
6) Sainīšus liek 180˚C uzkarsētā krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm, līdz zivs ir izsautējusies.