Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes
  • SĀKUMS
  • PIRMAPSTRĀDE
  • RECEPTES
  • PRODUKCIJA
  • KONTAKTI

Foreles fileja papīrā ar sparģeļiem

Foreles fileja papīrā ar sparģeļiem

Foreles fileja papīrā ar sparģeļiem

Sastāvdaļas

½ Bunte sparģeļi

2gb foreles fileja

2TK Sviests

½ Kiploka galva

½ Citrons

1EK sakapātu pētersīļu

Sāls/Pipari

Pagatavošana

1) Sagatavojam sparģeļus blanšēšanai -Ja darāt šo pirmo reizi, lokat sparģeli pie kāta, līdz tas saplīst, uzzināsiet līdz kurai vietai sparģelis būs jānomizo ar mizojamo nazi, un tik tālu nomizojam visus sparģeļus.

2) Platākā katlā ielejam ūdeni, pievienojam sāli, ļaujam ūdenim uzvārīties, pa to laiku sagatavojam trauku ar aukstu ledus ūdeni.

3) Verdošā ūdeni liek sparģeļus uz 2 minūtēm, tad ar putu karoti tos pārliek ledus ūdenī, un ļauj tiem strauji atdzist, lai saglabātos spilgti zaļa krāsa.

4) Izkausē pannā sviestu, kuram pievieno ķiplokus, pētersīļus un citrona sulu, ļauj pasautēties uz mazas uguns.

5) Sagatavo cepam papīru, kuram apakšā ieklāj sagatavotos sparģeļus, pa virsu liek foreles fileju. Apber ar sāli un pipariem, un pārlej ar sagatavoto sviestu, cepam papīru aizloka ciet, lai galu locījuma vietas būtu uz leju.

6) Sainīšus liek 180˚C uzkarsētā krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm, līdz zivs ir izsautējusies.

Foreles fileja papīrā ar sparģeļiem
Foreles fileja papīrā ar sparģeļiem
Foreles fileja papīrā ar sparģeļiem
Foreles fileja papīrā ar sparģeļiem

 
Lejupielādēt recepti
Dalīties

Citas receptes

09/11/2021

Foreles kokospiena zupa


Lasīt vairāk
09/09/2021

Kraukšķīgas kartupeļu pankūkas ar kūpinātas foreles krēmu


Lasīt vairāk
Foreles fileja kārtainajā mīklā

Foreles fileja kārtainajā mīklā

13/05/2021

Foreles fileja kārtainajā mīklā


Lasīt vairāk
© 2021 Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes.