Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes
  • SĀKUMS
  • PIRMAPSTRĀDE
  • RECEPTES
  • PRODUKCIJA
  • KONTAKTI

Foreles kokospiena zupa

Sastāvdaļas

2 gab  foreles ar galvu

2 gab burkāni

1 sīpols

½ ķiploka galvas

2 gab citronzāle

100 g ingvera saknes

200 g tīģergarneles

200 g laša filejas

60 g/l Tom Yum pastas

400 ml kokosa piena

100 g šampinjoni

1 puravs

200 ml saldais krējums

1 gab laims

Buntīte kindzas

Sāls/Pipari

Pagatavošana

1) Izķidā foreles, noloba tīģergarneles, no foreles asakām un garneļu čaulām vāra buljonu, kuram pievieno burkānu, ķiploku, citronzāli un ingvera sakni. Visu sacep katlā un pārlej ar aukstu ūdeni, ļauj lēnām vārīties, ik pa laikam noputojot.

2) Burkānu griež garenos stienīšos, puravu uz pusēm un sakapā, šampinjonu ripiņās, apcep visu, līdz burkāni ir pusmīksti, tad pievieno Tom Yum pastu un pāris sekundes apcep, un pievieno kokosa pienu un saldo krējumu.

3) Tiklīdz viss sāk vārīties, sāk pievienot gatavo zivs buljonu, līdz zupas konsistence kļūst līdzīga mērcei.

4) Kad zupas pamats ar dārzeņiem gatavs, tajā liek lielos kubiņos sagrieztus foreles, laša gabalus un garneles, pavāra 2 min un nogriež uguni, beigās pievieno laima sulu, un zupu vairāk nevāra.

5) Zupu lej bļodiņās, tās vidū liekot zivis ar dārzeņiem, apkrārt lejot šķidrumu, dekorē ar kindzu. Ja kindzas garša nepatīk, tad aizstāj ar pētersīļiem


 
Lejupielādēt recepti
Dalīties

Citas receptes

09/09/2021

Kraukšķīgas kartupeļu pankūkas ar kūpinātas foreles krēmu


Lasīt vairāk
Foreles fileja kārtainajā mīklā

Foreles fileja kārtainajā mīklā

13/05/2021

Foreles fileja kārtainajā mīklā


Lasīt vairāk
Foreles bujabēze

Foreles bujabēze

13/05/2021

Foreles bujabēze


Lasīt vairāk
© 2021 Kurzemes zivis - Ar garšu no Kurzemes.