1 ĒK Krievijas sinepes
1 ĒK šķidra medus
1 ĒK citrona sulas
300 g forele
1 citrons
1 ĒK sviesta
20 g dilles
Sāls/Pipari
1) Forelei notīra zvīņas, slīpi iegriež ādā, apber ar sāli un pipariem. Vidū pilda citrona šķēlīšu pusītes, nedaudz cukura, sviestu un dilles.
2) Medu iemaisa citrona sulā un pievieno sinepes, samaisa līdz mērces konsistencei.
3) Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, vidū liek foreli. Foreli aplej ar pusi no sagatavotā medus un sinepju maisījuma.
4) Uzkarsētā krāsnī 220˚ liek cepties. Apmēram pēc 5min, foreli pārlej vēlreiz ar medus un sinepju maisījumu, cep vēl 5-7 minūtes, līdz forelei izveidojusies zeltaina kārtiņa.
5) Kad forele gatava, visu kārto uz garena šķīvja. Mērces vietā var izmantot šķidrumu, kas izveidojies cepampannā no foreles sulas, sviesta, medus un citrona maisījuma.